Upcycling af dine møbler

Hvis du følger med i boligindretningsmoden i øjeblikket, så ved du også, at det nye sort er upcycling. I mange år har DIY eller Do It Yourself (på dansk gør det selv) været et kæmpe hit og virkelig vundet frem. Men nu er det ikke nok bare at være den kreative sjæl bag møblet. Nu skal man opdatere alt det gamle og genbruge frem for at smide ud. Helt basalt handler upcycling om at give gammelt guld nyt liv. Det kan være alt lige fra et lag maling til den helt store ombygning af reolsystemer og lignende.

Herunder har vi givet nogle bud på, hvad du kan gøre for at inkorporere upcycling i dit hjem. Husk, at det naturligvis skal passe ind i stilen. Hvis man bare trækker nye møbler hjem for at være med på moden og så går på kompromis med ens stil, så skal man ikke gøre det. Design er i sidste ende det vigtigste.

Pep spisestolene op

En af de nemmeste møbler at gå til, er stolene i dit hjem. Det kan være, at stolene rundt om spisebordet er udaterede eller ikke længere passer ind i stilen i dit hjem. Her kan det være en god idé at slibe dem ned og give dem en ny farve. Det kan også være, at de skal betrækkes på ny eller have nye ben. Mulighederne er mange. Så længe du fortsat bruger materialer, som har været brugt tidligere og så giver dem nyt liv, så er du med på upcycling bølgen.

Byg dit eget reolsystem

En af de lidt større projekter, som er vildt sjove at kaste sig over, er alternative reolsystemer. Det kan være, at mormors gamle overskab skal sættes fast på dit vitrineskab for at give et helt nyt look. Efter en flot pastelmaling, så har du en helt ny type reol. Hvis du har brug for hjælp, så kan det være en rigtig god idé at få fat i en snedker. Tag fat i en i lokalområdet, nogle gange kan en søgning som lokal snedker Galten hjælpe dig meget langt.

Alternative havemøbler

Måske terrassen skal have et nyt look? Så brug de gamle stole nede fra genbrugen og byg din egen bænk. Eller byg dit helt eget borde/bænkesæt op af gamle brædder fra skabe, der ikke længere gør det godt hos nogle familiemedlemmer. Mulighederne er altså utroligt mange, når det kommer til upcycling, og det handler bare om at gribe dem.