Spisebord

Find det perfekte spisebord til dit hjem

Et spisebord er i manges spisestuer eller køkkener det bærende element, og er det, der sætter rammen for hele rummet. Derfor er det vigtigt at bruge tid, når du skal vælge dit spisebord – for hvilken farve, form og størrelse skal det have for, at det passer perfekt ind i dit hjem? Og hvilket materiale skal det være lavet i, så det er mest optimalt for dig? Det kan være svært at finde rundt i, men her kommer nogle tips til, hvordan du afgør, hvilket spisebord der passer bedst til dit hjem.

Det store, klassiske familiespisebord

Er I en stor familie, er et stort, solidt spisebord det mest optimale. Så er der nemlig plads til at hele familien kan spise sammen, når man kommer hjem efter en travl dag. De store, firkantede spiseborde fås i et utal af træsorter og farver, og kan fås med ben i både solidt træ og lidt tyndere stål. Skal bordet være nemt at holde – så der både kan spises og spildes uden at få dårlige nerver – kan man med fordel købe et metalbord eller et bord i glas/keramik, der nemt kan rengøres. Dog kan et flot, solidt træbord lyse ethvert rum op, og selvom man skal være påpasselig med, hvad der trænger ned i træet, kan man sagtens bruge det i mange år og nemt holde og pleje det.

Smart fold-ud-spisebord så du sparer plads

Bor du i en lille lejlighed kan et fold-ud-spisebord være perfekt. På den måde sparer du plads, når du ikke bruger det, og samtidig ser det stilfuldt og pænt ud, når det hænger på væggen – det giver rummet et ’let’ udtryk, hvilket er optimalt i mindre rum. Desuden fås fold-ud-borde i en masse forskellige størrelser, så du behøver ikke være bekymret for, at der ikke er plads til det måltid, du kokkerer til kæresten eller vennen.

Vælg det runde spisebord for at bløde rummet op

Skal du udfordre rummets dynamik, kan du med fordel erhverve dig et rundt spisebord – det kan nemlig bløde rummets firkantede størrelse lidt op. Derudover kan der sidde overraskende mange om et rundt bord, og så er det ydermere med til at gøre det nemmere både at se og høre alle, da man sidder tættere på alle. De runde spiseborde fås også i en masse forskellige størrelser og farver, så du kan finde det, der passer perfekt ind i dit hjem.