En lille opsang til modebosserne

En lille opsang til modebosserne

Denne side hedder som bekendt FormulaFashion, og det gør den fordi jeg både interessere mig for Formel 1 og mode, men jeg må indrømme, at min passion for mode så småt er på retræte, og det er der flere grunde til (en af dem kunne man læse om på siden tidligere i år).

I går aftes sad jeg og så det nyeste afsnit af DNTM (Danmarks Næste Top Model), og jeg blev bare mere og mere sur, jo mere jeg så og ikke mindst hørte.

Det skal lige siges, at jeg ellers plejer at være en kæmpe sucker for den slags programmer, og i folkeskolen havde nogle venner og jeg selv endda en fast Top Model-aften en gang om ugen, hvor vi så de nyeste afsnit af den originale, amerikanske udgave af programmet.

Desuden har jeg selv været med inde over arbejdet med første sæson af DNTM, da jeg dengang arbejdede som modeassistent på det danske modemagasin ELLE og i den forbindelse var med til at realisere den ene del af den daværende vinders præmie – en forside på ELLE og en modeserie inde i bladet. Det var en stor oplevelse, det skal der ikke herske nogen tvivl om.

Siden da er jeg dog blevet en smule ældre og en del klogere (hvis jeg selv skal sige det).

Jeg ved udmærket godt, hvordan modebranchen fungerer – det er først og fremmest big buisness, og det der sælger er åbenbart super tynde og super unge modeller – men det betyder fandeme ikke, at branchens selvforherligende ”modebosser” har lov til at rakke ned på de unge piger, hvoraf de fleste jo slet ikke har nået at finde ud af, hvem de selv er.

Piger på 15, 16, 17 år har endnu ikke haft tid til udvikle sig fuldt ud, og man fremelsker altså ikke selvtillid og selvværd hos unge mennesker ved at fortælle dem, at deres hofter er for store eller at de skal lade være med at smile, for ellers ser deres ansigt helt mærkeligt ud. Hvad helvede er det for noget at påstå?!?!

Det skal siges, at jeg selv har haft en spiseforstyrrelse, da jeg var teenager, og jeg påstår på ingen måde at modebranchen bærer hele skylden for, at jeg dengang blev syg, men jeg bliver sgu alligevel sur, når folk i branchen kontinuerligt fralægger sig deres del af ansvaret. I er altså ikke uskyldige!

Så kære, søde, unge, smukke, dejlige piger derude. Det er ikke jer der skal laves om på, det er Uffe, Jesper Thomsen og alle de andre såkaldte ”modebosser” der skal det!!!!

3 Kommentarer

 1. PEEPERS DENMARK

  Hej Lea…

  Skønt indlæg. Vi er en lille organisation der arbejder for et sundere billede indenfor modeindustrien. Og vi kan ikke være mere enige i dine ord… Tankerne som står skrevet i dit indlæg, har været en stor inspiration for starten af PEEPERS DENMARK. 😉

  Ha en skøn dag 😉

  Svar
  1. Lea Anna Petersen (Forfatter)

   Tusind tak, det er jeg rigtig glad for at høre, og det er endnu mere skønt at høre, at jeg ikke står alene med mine holdninger :)

   Skøn dag til jer også!

   Svar
 2. PEEPERS DENMARK

  Har du en email som du kan kontaktes på? Kunne godt tænke os at tale med dig netop omkring ovenstående. 😉

  Svar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *